Thursday, November 13, 2008

Cameron Highlands - Maps-Tanah Rata

Cameron Highlands är en Högland regionen ligger cirka 121 km öster om staden Ipoh och ca 214 km norr om Kuala Lumpur, i Pahang, Malaysia.På 5000 ft (1500 m) över havet är det största området på fastlandet, har ett svalt klimat med temperaturer som inte överstiger 25 ° C och sällan sjunker under 12 ° C året runt.Cameron Highlands är faktiskt ett distrikt i staten Pahang Darul Makmur och Tapah och Simpang Pulai i delstaten Perak Darul Ridzuan.Storleken på hela Cameron Highlands distriktet är ungefär två och en kvart gånger större än Singapore.

Högländerna var uppkallad efter William Cameron, en brittisk kolonial regering besiktningsman som upptäckte den platå under en kartläggning expedition 1885.
Cameron Highlands blev sedan populär under kolonialtiden när brittiska odlare insåg potentialen av sin fertila bergssluttningar för att odla te, sedan en uppskattad råvara. Cameron Highlands fortfarande är hem för många te odlingar, som är Malaysias största te-producerande region. Med sina många gårdar i området är också känd som en stor leverantör av baljväxter och grönsaker till både Malaysia och Singapore, och är en av Malaysia främsta turistmål

Huvud Sevärdheter
Bortsett från de kalla vädret, viktiga sevärdheter i Cameron Highlands innehålla en fjäril gården, jordgubb gårdar, ökade trädgårdar och grönsaker trädgårdar.
Det finns även Brinchang hinduiska tempel och Sam Poh kinesiska Mahayana buddhistiska tempel.
Andra attractioner är Cactus Point, Cactus Valley och BO TE ODLING.
Det finns Salutorget, Cameron Highlands Time Tunnel Galeria (i närheten Kea Farm) och boende i Kampung Taman Sedia Värdhuset, Tanah Rata och The Smokehouse Hotel.



Click Here To View Links
1 Back to Restaurant Mayflower/Tranås
2 To Mayflower Meny/Tranås/ Sweden
3 To View Mayflower Album/Tranås/ Sweden
4 View my Sunshinegolf Malaysia
5 View Tranås Student Carneval Sweden
6 Meng Tuck Golfing trip/ Thailand
7 Trip Malaysia/Malacca & Cameron Highland
8 Åke Runnestads Minne


Bildgalleri
























No comments:

Web Counter